عصرسبزجوانی

مطالب علمی تخصصی از فناوری اطلاعات و دنیای IT *** مطالب عمومی و دانستنیهای خواندنی

عصرسبزجوانی

مطالب علمی تخصصی از فناوری اطلاعات و دنیای IT *** مطالب عمومی و دانستنیهای خواندنی

عصرسبزجوانی
سلام
محمدفیروزیان هستم کارشناس تجارت الکترونیک( I T ).
امیدوارم مطالب مورداستفاده و مفیدباشد.
نظرات پیشنهادات شما قطعا زمینه ساز پیشرفت بیشترخواهد بود.منتظرنظرات ،پیشنهاد و یا انتقادات شما همیشه هستم.

درباکس ذیل نیز می توانیداین وبلاگ را دنبال کنیدتا ازآخرین بروزرسانی مطلع شوید.

پایدارباشید

گوگل سرچ کنسول چیست؟ چرا باید از  Search Console استفاده کنیم

کار اصلی سئو کار این است که سایت خود را برای موتورهای جست‌وجو بهینه کند. یکی از ابزاری که در این مسیر به سئوکاران کمک می‌کند گوگل سرچ کنسول است. این ابزار دارای قابلیت‌های فراوانی است که به وبمستران کمک می‌کند وضعیت سئو وب‌سایت خود را بررسی کنند. بنابراین شما با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول به‌ راحتی می‌توانید سایت خود را تجزیه‌ و تحلیل کرده و وضعیت سئو سایت خود را بررسی کرده و آن را بهبود ببخشید. در این مقاله قصد داریم راجع به اینکه گوگل سرچ کنسول چیست و تاثیر آن بر سئو چگونه است صحبت کنیم. بنابراین اگر به‌تازگی به دنیای سئو قدم گذاشته‌اید پیشنهاد می‌کنم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

گوگل سرچ کنسول چیست؟

گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یک ابزار رایگان و بسیار قدرتمند برای تجزیه‌وتحلیل سئو سایت است. این ابزار به مدیران سایت کمک می‌کند که یک آنالیز دقیق از وضعیت سایت خود داشته باشند و نقاط قوت و ضعف سایت خود را بررسی کنند و البته نقاط منفی سایت خود را بهبود ببخشند. ابزار گوگل سرچ کنسول که قبلاً به گوگل وبمستر تولز معروف بود باعث می‌شود که مدیران سایت و سئوکاران مشکلات سایت را راحت‌تر تشخیص دهند و راه‌حل مناسبی برای رفع این مشکلات ارائه دهند و درنتیجه بتوانند در لیست نتایج گوگل نتایج بالاتری را کسب کنند.

ابزار Google Search Console به شما اجازه می‌دهد که برای افزایش بازدید گوگل از سایت یک استراتژی درست و برنامه‌ریزی‌شده تنظیم کنید. این ابزار به‌صورت آنلاین و کاملاً رایگان، آمار مختلفی مانند کلیدواژه‌های جست‌وجو شده، لینک‌ها و بک لینک‌های داده‌شده به سایت، صفحات ایندکس شده در گوگل، خطاهای امنیتی و … را به شما نشان می‌دهد.

مزایا و وظایف گوگل سرچ کنسول

  1. مشکلاتی که در وب‌سایت شما ایجادشده است را به شما نشان می‌دهد.
  2. لیست بک لینک‌ها (سایت‌هایی دیگری که به شما لینک داده‌اند) را به شما نشان می‌دهد.
  3. میزان مشاهده وب‌سایت شما توسط کاربران در نتایج گوگل را به شما نشان می‌دهد و نشان می‌دهد که چه تعداد کاربر از طریق لینک صفحه، چه تعداد کاربر از طریق کلمات کلیدی و یا شبکه‌های مجازی وارد سایت شما شده‌اند.
  4. نمایش تعداد کلیک‌هایی که بر روی عنوان محتوا شما انجام‌شده است.
  5. مشکلات AMP (هدف AMP افزایش سرعت ارائه محتوا با استفاده از کدهای ساده HTML است.) را به شما نشان می‌دهد. اگر دوست دارید بدانید که AMP چیست و چطور آن را روی وردپرس فعال کنیم؟ این مقاله را مطالعه کنید.
  6. امکان بررسی سایت مپ یا نقشه سایت را برای شما فراهم می‌کند.
  7. صفحات پربازدید را در سایت شما به‌عنوان صفحه محبوب نمایش می‌دهد.
  8. تعداد بازدیدهای سایت را توسط موبایل، رایانه و تبلت را به شما نشان می‌دهد.
  9. قابلیت درخواست دادن برای ایندکس صفحات و محتوای جدید یا به‌روزرسانی شده در سایت را برای شما فراهم می‌کند.
  10. اطلاعاتی کامل راجع به لینک‌های داخلی و خارجی سایت در اختیار شما قرار می‌دهد.
  11. اگر هرزنامه‌ای در سایت شما پیدا شود آن را به شما اطلاع می‌دهد.

چه افرادی از گوگل سرچ کنسول استفاده می‌کنند؟

معمولاً کسانی که دارای یک وب‌سایت هستند و یا مدیریت یک وب‌سایت را در اختیاردارند، از گوگل سرچ کنسول استفاده می‌کنند. در حالت کلی افراد زیر از سرویس گوگل سرچ کنسول استفاده می‌کنند:

  1. مدیران وب‌سایت یا به‌عبارت‌دیگر ادمین وب‌سایت برای نظارت کردن بر نحوه کار وب‌سایت‌شان از گوگل وب مستر تولز استفاده می‌کنند. آن‌ها با استفاده از سرچ کنسول قادر هستند تا خطاهای مربوط به سرور، خطاهای امنیتی و … را مشاهده کنند و برای حل و برطرف کردن آن‌ها اقدام کنند.
  2. متخصصان سئو نیز با استفاده از ابزار سرچ کنسول می‌توانند افزایش ورودی ترافیک سایت را بررسی کنند و با ارائه برنامه‌ریزی مناسب به بهبود و بالا بردن رتبه سایت در لیست نتایج گوگل کمک کنند.
  3. برنامه نویسان نیز با استفاده از این ابزار می‌توانند خطاها و مشکلات موجود در کدنویسی را بررسی و رفع کنند.

بررسی کاربردهای گوگل سرچ کنسول

در ادامه برخی از کاربردهای گوگل سرچ کنسول را بررسی خواهیم کرد.

ثبت کردن وب‌سایت در موتور جست‌وجوی گوگل با استفاده از سرچ کنسول

یکی از اصلی‌ترین کارهایی را که می‌توان توسط گوگل سرچ کنسول انجام داد، ثبت سایت در گوگل است. به این طریق که شما با ثبت کردن یک دامنه و آدرس اینترنتی در گوگل سرچ کنسول وجود سایت خود را به گوگل اعلام می‌کنید. از این طریق ربات‌های گوگل وخزنده‌ها و Crawlerها از وجود سایت شما آگاه می‌شوند و در آن خزش می‌کنند و به بررسی محتوای سایت شما می‌پردازند.

درواقع با ثبت سایت خود در این ابزار قطعاً وب‌سایت شما برای موتور جست‌وجوی گوگل ثبت‌شده است. این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که در صورت ایندکس نشدن یک محتوا یا صفحه، بتوانید از طریق درخواست دادن به ربات‌های گوگل دوباره از آن‌ها بخواهید تا صفحه شما را بررسی و ایندکس کنند.

بررسی گزارش‌های Crawler ربات‌های گوگل از سایت

یکی دیگر از کارهایی که این ابزار انجام می‌دهد این است به شما نشان می‌دهد که ربات‌های موتورهای جست‌وجو هنگام خزیدن و بررسی کردن وب‌سایت شما با خطا یا مشکل مواجه نشده باشند. با استفاده از ابزار سرچ کنسول خیلی راحت می‌توانید از وجود این خطا در وب‌سایت خودآگاه شوید و آن را رفع کنید. درواقع اگر در وب‌سایت شما خطاهای Crawl وجود داشته باشد نشان‌دهنده‌ی این است که کاربران و بازدیدکنندگان به صفحاتی از سایت انتقال پیدا می‌کنند که در آن محتوایی وجود ندارد.

تجزیه‌ و تحلیل قسمت‌های مختلف سایت با استفاده از سرچ کنسول

یکی دیگر از امکانات و قابلیت‌هایی که در گوگل سرچ کنسول وجود دارد، نشان دادن آمارها و تحلیل و بررسی‌های دقیق قسمت‌های مختلف سایت است. ارائه این آمارها و آنالیزها به وبمستران و مدیران وب‌سایت کمک می‌کند تا برای بهبود بخشیدن به وضعیت سایت خود برنامه و استراتژی خاصی در نظر بگیرند. این ابزار علاوه برنشان دادن آنالیز کلی وب‌سایت هر بخش از سایت را به‌طور مجزا تحلیل و بررسی می‌کند. 

مثلاً نشان می‌دهد که این صفحه چه رتبه‌ای در نتایج گوگل دارد؟ یا تعداد بازدیدهای سایت را توسط تلفن همراه یا رایانه و … نشان می‌دهد حتی منطقه جغرافیایی افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند را نشان می‌دهد.

بررسی معیارهای سئو با استفاده از سرچ کنسول

با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول شما قادر خواهید بود تا برخی از معیارهای سئو مانند لینک‌های داخلی و لینک‌های خارجی سایت را ارزیابی کنید. همچنین ابزار سرچ کنسول این امکان را به شما می‌دهد تا بتوانید کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل را که می‌تواند در جهت بهبود وب‌سایت، به شما کمک کند را نشان می‌دهد.

شما با دانستن کلمات کلیدی مرتبط با تعداد سرچ فراوان می‌توانید به‌راحتی برای نوشتن محتواهای سایت خود بر روی این کلمات کلیدی تمرکز و سرمایه‌گذاری کنید تا از این طریق بتوانید ترافیک ورودی بیشتری را جذب کنید. علاوه بر این به حل مشکلات مربوط به موبایل فرندلی بودن وب‌سایت شما می‌پردازد. 

بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت با استفاده از گوگل سرچ کنسول

همان‌طور که می‌دانید یکی از معیارهای اصلی گوگل که بر اساس آن به شما امتیاز می‌دهد سرعت لود صفحه سایت شما می‌باشد. گوگل بر این عقیده است که سایت شما باید در کمتر از دو ثانیه لود شود. ابزار گوگل سرچ کنسول به شما این امکان را می‌دهد تا بررسی کنید که برای افزایش سرعت سایت خود چه اقداماتی را انجام دهید. همچنین این ابزار این امکان را برای شما فراهم می‌کند که خطاهای موجود در سایت را بررسی و رفع کنید و از این طریق سرعت لود یا بارگذاری سایت خود را افزایش دهید.

بررسی بک لینک‌هایی که به سایت شما داده‌شده است با استفاده از سرچ کنسول

با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول یا همان گوگل وب مستر تولز می‌توانید بک لینک‌های (بک لینک لینکی است از دیگر سایت‌ها به سایت شما داده می‌شود) خود را بررسی کنید. بررسی کردن این لینک‌ها نقات قوت سایت شما را نشان می‌دهد البته باید دقت کنید که لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر دریافت می‌کنید لینک‌های معتبر باشد در غیر این صورت ممکن است برای سایت شما مشکل ایجاد شود. همچنین این ابزار لینک‌های مخربی که به سایت شما داده‌شده است را نیز نشان می‌دهد و شما می‌توانید آن لینک‌ها را حذف کنید.

ثبت سایت مپ در گوگل با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول

یکی دیگر از قابلیت‌های گوگل سرچ کنسول ثبت سایت مپ یا نقشه سایت در گوگل است. با ثبت نقشه سایت در این ابزار موتورهای جست‌وجو و خزنده‌ها با سرعت بیشتری در صفحات سایت شما خزش می‌کنند. درواقع نقشه سایت به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کند تا به‌راحتی بخش‌های مختلف سایت شمارا بررسی کنند.

بررسی کردن سایت ازنظر وجود بدافزارها  

یکی از امکانات فوق‌العاده‌ای که گوگل وب مستر تولز در اختیار شما می‌گذارد این است که به‌محض در معرض قرار گرفتن سایت شما درخطر از طریق ایمیل و یا کنسول گوگل شما را از آن خطر آگاه می‌کند. این پیغام اخطار تا زمانی که شما خطا یا ویروس یا بدافزار را شناسایی و برطرف نکنید وجود خواهد داشت. در این بخش به برخی از خطاها یا گزارش‌های امنیتی که سرچ کنسول به شما نمایش می‌دهد اشاره می‌کنیم:

  1. صفحات فیشینگ
  2. بدافزارها
  3. دانلود فایل‌های مخرب
  4. بررسی کردن سایت از نظر وجود بدافزارها

نحوه نصب سرچ کنسول برای سایت بصورت گام به گام

اولین باری که قصد راه اندازی سایتم را بر روی سرچ کنسول داشتم، هفت خان رستمی پیش رویم بود و تا ماه‌ها در انتظار تایید گوگل نشسته بودم. در آن زمان دلیل اروری که به هنگام نصب به من داد، نمی‌دانستم. اما نگران نباشید. با این آموزشی که برایتان می‌گویم دیگر نه هفت خان رستمی پیش رویتان است، و نه قرار است چشمان‌تان به خطاهای قرمز بخورد. فقط مو به مو نکاتی را که می‌گویم اجرا کنید.

  • وارد ابزار سرچ کنسول می‌شویم
  • مختصری از بخش‌های آن را با هم بررسی می‌کنیم
  • از طریق یکی از روش‌های نصب، سایت را روی سرچ کنسول نصب می‌کنیم
  • اگر در حین کار با اصطلاحی به نام گوگل وبمستر تولز آشنا شدید، اصلا هول نکنید. این اصطلاح را می‌توان نام قدیمی همان سرچ کنسول فعلی دانست.

    نوبت به نصب رسید. حالا وارد لینک زیر شوید:

     https://search.google.com/search-console/about

    در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود، روی گزینه آبی رنگ start now کلیک کنید. در این بخش نیاز به اکانت جیمیل دارید. در صورتی که قبلا اکانت گوگل شما روی مرورگرتان باز باشد، از طریق همان اکانت جیمیل‌تان وارد می‌شوید. در غیر این صورت باید با اکانت جیمیل لاگین کنید.

     به این ترتیب، با موفقیت درب سرچ کنسول برای شما باز شد. در اینجا، دو روش ثبت سایت پیش رویتان است که در ادامه به طور کامل تفاوت روش‌ها را برایتان گفتم. یک روش، با استفاده از dns است و روش دیگر برای تایید به کد یا فایل نیاز دارد.

    ورود به ابزار سرچ کنسول یا گوگل وب مستر تولز

    در این صفحه دو گزینه با عنوان select property را می‌بینید که در زیر آن دو راه پیش رویتان قرار داده است:

    یکی URL prefix و دیگری domain.

    بیایید این بخش را با یک مثال برایتان جا بیندازم. مثلا فرض کنیم می‌خواهید سایت همیار وردپرس را در سرچ کنسول نصب کنیم.

    روش domain :

    تمام پیشوندهای دامنه را به صورت یک جا در سرچ کنسول ثبت و نصب می‌کند.

    روش دامین که روش جدیدی است، به ما این اجازه را می‌دهد که تنها با یک بار ثبت دامنه khabaryaft.ir تمام پیشوندهای مختلف آن مانند www.khabaryaft.ir، https://khabaryaft.ir و https://khabaryaft.ir را در سرچ کنسول ثبت کنیم. در واقع با این روش، با ثبت دامنه، دیگر نیاز نیست بار دیگر برای ثبت پیشوندهای دیگر اقدام کنید.

    روش URL prefix :

    هر پیشوند و دامنه را به صورت جدا در سرچ کنسول ثبت می‌کند. در این روش باید هر پیشوند را به صورت جداگانه در گوگل ثبت کنید.

    اما در روش یو آر ال هر پیشوند را باید به طور جداگانه در گوگل ثبت کنید. برای همین برای استفاده از این روش، بهتر است همان ابتدا زمانی که گواهی تایید SSL سایت را ثبت کردید، پیشوند و دامنه را یک جا نصب کنید. مثلا:

    https://khabaryaft.ir

    از همین جا اگر برایتان سوال پیش آمده که منظور از property چیست، بگذارید خیال‌تان را راحت کنم:

    منظور از property در سرچ کنسول مالکیت است. در واقع مالکیت شما را برای سایت‌هایی نشان می‌دهد که مالک یا مدیر آن‌ها هستید.

  • انتخاب روش نصب سایت در سرچ کنسول

    برای انتخاب روش نصب، حالت‌های مختلفی پیش رویتان است. در صورتی که روش محبوب اول را انتخاب کنید، دیگر خیال‌تان راحت است که تمام پیشوندهای دامنه از جمله www ، http، httpsهمگی با یکبار ثبت دامنه، در سرچ کنسول ثبت می‌شوند. برای استفاده از این روش نیاز به نصب با استفاده از DNS دارید.

    انتخاب روش نصب سایت در سرچ کنسول

    1. ثبت سایت با DNS

    قبل از هر چیز در نظر داشته باشید برای اثبات مالکیت سایت‌تان از این طریق باید به پنل مدیریت DNS سایت که روی سرور است، دسترسی داشته باشید. شما با انتخاب این روش تمام پسوندهای دامنه‌تان را با یک کد تایید در سرچ کنسول ثبت می‌کنید.

بر روی قسمت domain روی گزینه countinue بزنید. حالا در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود، ابتدا لیستی از معروف‌ترین هاست‌های دنیا را می‌بینید. در صورتی که سایت شما نیز توسط یکی از این هاست‌ها میزبانی می‌شود، آن را انتخاب کنید و ادامه مراحل را طبق دستور العمل پیش روید.

در غیر این صورت سراغ پنل هاست می‌رویم.

کافیست کد تایید dns که به شما نمایش داده می‌شود، کپی کرده و پنل هاست‌تان را باز کنید. پس از اینکه وارد سی پنل یا دایرکت ادمین شدید، به بخش مدیریت dns بروید. در واقع پنل مدیریت هاست شما هر نوعی که باشد، در نهایت روال مشابهی پیش رویتان است. بنابراین:

به پنل مدیریت هاست یا سرور خود بروید.

وارد بخش مدیریت dns شوید.

به بخش zone editor وارد شوید.

انتخاب روش نصب سایت در سرچ کنسول

در مقابل  دامنه‌ای که قصد دارید در سرچ کنسول نصب کنید، گزینه manage را کلیک کنید.

انتخاب روش نصب سایت در سرچ کنسول

از قسمت add record روی گزینه add txt record کلیک کنید.

انتخاب روش نصب سایت در سرچ کنسول

در جایگاهی که برایتان باز شده، در قسمت name، نام دامنه را وارد کنید. در قسمت type، گزینه txt را بزنید. در قسمت record، آدرسی که از سرچ کنسول کپی کردید، پیست کنید. مقدار TTL نیز به صورت پیش فرض روی 14400 است. در نهایت روی گزینه add record زده و تغییرات را ذخیره کنید.

انتخاب روش نصب سایت در سرچ کنسول

این نکته را به خاطر داشته باشید که تغییر DNS نیاز به علم و تخصص کافی در این زمینه دارد. بنابراین اگر در این زمینه، تجربه کافی را ندارید، یا از متخصص کمک بگیرید و یا دور این روش را خط بکشید.

در نهایت طی 24 ساعت آینده، سایت شما تایید خواهد شد. در صورتی که با گزینه Your verification DNS TXT record was not found روبرو شدید، احتمالا گوگل هنوز تغییرات را اعمال نکرده است. در این حالت می‌توانید با زدن گزینه verify later با خیال راحت از سرچ کنسول خارج شوید.

2. ثبت وبسایت از روش URL Prefix

در این روش، ابتدا توصیه می‌کنیم که https را برای سایت خود فعال کرده و دامنه با پیشوند https را روی سرچ کنسول ثبت کنید. در این صورت هم از پروتکل امن استفاده کردید و هم دامنه دارای پروتکل امن را در سرچ کنسول نصب کردید. انتخاب این روش، راه‌های گوناگونی را برای تایید آدرس پیش رویتان قرار می‌دهد.

  • به این ترتیب، ابتدا آدرس سایت را به طور کامل وارد کنید
  • در نظر داشته باشید در سرچ کنسول فرقی بین آدرس با www و بدون www وجود ندارد.
  • در ادامه صفحه‌ای از راه‌های مختلف تایید پیش رویتان باز می‌شود که شامل 5 راه زیر است:

انتخاب روش نصب سایت در سرچ کنسول

HTML file : فایل اچ تی ام ال سرچ کنسول را در پوشه یا دایرکتوری اصلی سایت آپلود می‌کنید

HTML tag : یک متاتگ به قسمت هد صفحه اصلی سایت اضافه می‌کنید

google analytics : تایید از طریق سرویس گوگل آنالیتیکس

google tag manager : تایید از طریق گوگل تگ منیجر

domain name provider : این روش مشابه روش اول برای انتخاب دامین است.

حالا با هم این روش‌ها را بررسی می‌کنیم تا هر کدام راست دست‌تان بود انتخاب کرده و با موفقیت سرچ کنسول را نصب کنید

تایید کد سرچ کنسول با آپلود فایل HTML

در این بخش همانطور که می‌بینید سرچ کنسول یک فایل حاوی کد تایید به شما داده است، آن را دانلود کنید.

حالا به پنل هاستینگ خود بروید

فایل را بدون هیچ تغییری، در بخش دایرکتوری یا همان پوشه اصلی آپلود کنید. برای این کار به بخش مدیریت فایل یا file manager رفته و از آن جا در مسیر public_html فایل دانلودی را آپلود کنید.

پس از آپلود حالا به سرچ کنسول برگشته و گزینه verify را بزنید. در صورتی که به درستی فایل را آپلود کرده باشید، با علامت سبز، به شما تایید نشان می‌دهد.

انتخاب روش نصب سایت در سرچ کنسول

 


mohammad firoozian

نظرات (۱)

۰۴ خرداد ۰۲ ، ۱۷:۳۹ سید محسن موسوی
انسان باید خود را انگونه که هست بشناسد،نه انطور که می خواهد باشد
برای شناخت خود باید آگاهی و هشیاری ذهن وجود داشته باشد

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">