انواع عسل بر اساس نوع گل
عسل بر حسب اینکه متعلق به کدام گل باشد، خواص درمانی متفاوتی پیدا میکند اما بهطور کلی به سه دسته تقسیم میشود:
عسل مخلوط
اغلب عسلهای بازار، عسل مخلوط هستند. تولیدکنندهها، انواع عسلهای حاصل از گلهای مختلف را با هم مخلوط میکنند تا به رنگ، طعم و دیگر خصوصیات مطلوب و یکنواخت برسند.
عسل جنگلی
این نوع عسل از چند نوع گیاه وحشی که هر سال در مناطق خاصی میرویند به دست میآید و به دلایل آب و هوایی، مزه و طعم آن ممکن است از سالی به سال دیگر متفاوت باشد. یک طورهایی میتوانیم به این عسل بگوییم عسل وحشی!
عسل تکگل
این نوع عسل، حاصل زنبورهایی است که در منطقه مشخصی نگهداری شدهاند و تغذیهشان از گردههای یک نوع گل است. عسل تکگل، اغلب دارای طعم و رنگ مخصوص بهخود است و انواعی دارد:
عسل بهار نارنج: قلبتان را تقویت میکند و برای آرامش اعصاب و بیخوابی مفید است.
عسل آویشن: رفع عفونتهای عمومی، تقویت بینایی، کاهش دهنده علایم صرع و تشنج، درمان تنگی نفس و درمان دردهای مفاصل، بعضی از خاصیتهای این نوع عسل هستند. عسل آویشن، همچنین مقوی مغز و اعصاب و انرژی زاست و برای تقویت حافظه، عادتهای ماهیانه دردناک، دردهای شکمی و روده، سرفه، گلو درد و دیابت بیمزه مفید است.
عسل ریحان: اگر میگرن یا کم خوابی دارید، این عسل کمکتان میکند.
عسل اقاقیا: ملین و خوابآور است و مفید برای ناراحتیهای صفرا، کمخونی و ضعف سیستم ایمنی. این عسل همچنین برای عفونتهای زنانه، ناراحتیهای چشمی و رشد کودکان و اعصاب والدینشان هم مناسب است. عسل اقاقیا اگر با سیب مصرف شود بهترین آنتی بیوتیک است برای سرماخوردگی.
عسل جعفری: تقویت مغز و حافظه، کاهش نفخ و کمک به بهبود گرفتگی عروق و ناراحتیهای روده، از خاصیتهای این عسل است.
عسل آفتابگردان: نرمکننده سینه است و مفید برای ناراحتیهای ریه و حنجره و مسکن سرفه و سرماخوردگی.
عسل گشنیز: سرفههای تحریکی و دردهای عضلانی را درمان میکند و برای آفت دهان، تقویت لثه و درمان زکام و اسپاسم ماهیچهای هم بسیار مفید است.
عسل شوید: مقوی معده است و مناسب برای زیاد کردن شیر مادر، از طرفی هم آرامبخش و حاوی اسیدهای معدنی است.
عسل سیاهدانه: ضد دردهای مفاصل، ضد سرفه، تصفیه کننده خون، ضد دردهای قاعدگی و ضد سنگ کلیه و مثانه است.
عسل اوکالیپتوس: ضدمالاریا، ضد آنفلوآنزا، ضدسرماخوردگی و ضدبرونشیت است.
عسل یونجه: ملین، خونساز، ضد سرفه و مقوی مغز و اعصاب است، حافظه را هم افزایش میدهد. اگر خون دماغ میشوید خوردن این عسل برایتان مناسب است.
عسل مریمگلی: ضد عفونت بدن، مقوی معده، نافع برای سرفه و ضد عفونی کننده دستگاه گوارش است.
عسل مرکبات: ضد تهوع و سم، نرمکننده سینه و برای سرماخوردگی مفید است. کاهش ورمهای بدن، ضدعفونی کننده، تصفیهکننده خون، اشتها آور، کاهش کلسترول و ضد باکتری و قارچ بودن هم از دیگر خاصیتهای عسل مرکبات است.
عسل بابونه: کاهش تب، میگرن، سردرد، آرتروز، حساسیت و فشار خون تنها چند نمونه از خواص این عسل است. عسل بابونه برای دردهای استخوانی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت مغز و حافظه، التهاب مغز، احتقان ریوی و انواع ورمها هم بسیار مفید است.
عسل کنار: ضد کمخونی، مقوی، انرژیزا، فعال کننده حافظه و رشد کودکان و مسهل صفراست، حرارت بدن را فرو مینشاند و برای تقویت قوای جنسی و تقویت اعصاب هم مناسب است.
عسل گون: مقوی مغز و اعصاب، انرژیزا، خوابآور، ملین و تقویتکننده معده است. برای تقویت حافظه، کمخونی، زخمهای چشم و درد چشم هم مفید است.
عسل مخلوط
اغلب عسلهای بازار، عسل مخلوط هستند. تولیدکنندهها، انواع عسلهای حاصل از گلهای مختلف را با هم مخلوط میکنند تا به رنگ، طعم و دیگر خصوصیات مطلوب و یکنواخت برسند.
عسل جنگلی
این نوع عسل از چند نوع گیاه وحشی که هر سال در مناطق خاصی میرویند به دست میآید و به دلایل آب و هوایی، مزه و طعم آن ممکن است از سالی به سال دیگر متفاوت باشد. یک طورهایی میتوانیم به این عسل بگوییم عسل وحشی!
عسل تکگل
این نوع عسل، حاصل زنبورهایی است که در منطقه مشخصی نگهداری شدهاند و تغذیهشان از گردههای یک نوع گل است. عسل تکگل، اغلب دارای طعم و رنگ مخصوص بهخود است و انواعی دارد:
عسل بهار نارنج: قلبتان را تقویت میکند و برای آرامش اعصاب و بیخوابی مفید است.
عسل آویشن: رفع عفونتهای عمومی، تقویت بینایی، کاهش دهنده علایم صرع و تشنج، درمان تنگی نفس و درمان دردهای مفاصل، بعضی از خاصیتهای این نوع عسل هستند. عسل آویشن، همچنین مقوی مغز و اعصاب و انرژی زاست و برای تقویت حافظه، عادتهای ماهیانه دردناک، دردهای شکمی و روده، سرفه، گلو درد و دیابت بیمزه مفید است.
عسل ریحان: اگر میگرن یا کم خوابی دارید، این عسل کمکتان میکند.
عسل اقاقیا: ملین و خوابآور است و مفید برای ناراحتیهای صفرا، کمخونی و ضعف سیستم ایمنی. این عسل همچنین برای عفونتهای زنانه، ناراحتیهای چشمی و رشد کودکان و اعصاب والدینشان هم مناسب است. عسل اقاقیا اگر با سیب مصرف شود بهترین آنتی بیوتیک است برای سرماخوردگی.
عسل جعفری: تقویت مغز و حافظه، کاهش نفخ و کمک به بهبود گرفتگی عروق و ناراحتیهای روده، از خاصیتهای این عسل است.
عسل آفتابگردان: نرمکننده سینه است و مفید برای ناراحتیهای ریه و حنجره و مسکن سرفه و سرماخوردگی.
عسل گشنیز: سرفههای تحریکی و دردهای عضلانی را درمان میکند و برای آفت دهان، تقویت لثه و درمان زکام و اسپاسم ماهیچهای هم بسیار مفید است.
عسل شوید: مقوی معده است و مناسب برای زیاد کردن شیر مادر، از طرفی هم آرامبخش و حاوی اسیدهای معدنی است.
عسل سیاهدانه: ضد دردهای مفاصل، ضد سرفه، تصفیه کننده خون، ضد دردهای قاعدگی و ضد سنگ کلیه و مثانه است.
عسل اوکالیپتوس: ضدمالاریا، ضد آنفلوآنزا، ضدسرماخوردگی و ضدبرونشیت است.
عسل یونجه: ملین، خونساز، ضد سرفه و مقوی مغز و اعصاب است، حافظه را هم افزایش میدهد. اگر خون دماغ میشوید خوردن این عسل برایتان مناسب است.
عسل مریمگلی: ضد عفونت بدن، مقوی معده، نافع برای سرفه و ضد عفونی کننده دستگاه گوارش است.
عسل مرکبات: ضد تهوع و سم، نرمکننده سینه و برای سرماخوردگی مفید است. کاهش ورمهای بدن، ضدعفونی کننده، تصفیهکننده خون، اشتها آور، کاهش کلسترول و ضد باکتری و قارچ بودن هم از دیگر خاصیتهای عسل مرکبات است.
عسل بابونه: کاهش تب، میگرن، سردرد، آرتروز، حساسیت و فشار خون تنها چند نمونه از خواص این عسل است. عسل بابونه برای دردهای استخوانی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت مغز و حافظه، التهاب مغز، احتقان ریوی و انواع ورمها هم بسیار مفید است.
عسل کنار: ضد کمخونی، مقوی، انرژیزا، فعال کننده حافظه و رشد کودکان و مسهل صفراست، حرارت بدن را فرو مینشاند و برای تقویت قوای جنسی و تقویت اعصاب هم مناسب است.
عسل گون: مقوی مغز و اعصاب، انرژیزا، خوابآور، ملین و تقویتکننده معده است. برای تقویت حافظه، کمخونی، زخمهای چشم و درد چشم هم مفید است.